Mahmut GÜLEÇ

19.10.2015 2300

Mahmut Güleç 1906 yılında Gaziantep´in Kurbu Zincirli (Alay Bey) Mahallesi'nde doğdu. Babası Mahmut Efendi, annesi Şakire Hanım'dır.

İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu'nda (Sarı Mektep) tamamladı. Baba mesleği olan kavaflık mesleğine atandı. Askerlik dönüşü belediye zabıtalığı görevine atandı. 1941 yılında ticarete atıldı. 1963 yılında ticareti emeklisi olarak olarak sürdürdü.   Ailesinin hiç çocukları olmadığından, çocuk sevgisini dindirmek için, sağlığında düzenlemiş olduğu vasiyetname ile Gaziantep ilinde okul yapılmak üzere Mahmut- Fehime Güleç  ailesi olarak tüm gayrimenkulleri satılarak; Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilmiştir.

Adres:
SELAHATTİN EYYUBİ MAH. ŞEHİT EJDER YILMAZ SK. A BLOK SİTESİ MAHMUT FEHİME GÜLEÇ ORTAÖGRETİM BLOK NO 135 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP