Okulumuz ULUSLARARASI KANGURU MATEMATİK SINAVI'na Katıldı

Okulumuz ULUSLARARASI KANGURU MATEMATİK SINAVI'na Katıldı

Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı'na katılım gösteren öğrencilerimize;

Katılım belgeleri müdür ve müdür yardımcımız tarafından takdim edildi.

Öğrencilerimize başarılar dileriz..

 

Kanguru Matematik Nedir?

 

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991'den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90'a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşuyor.

 

Türkiye'de Kanguru Matematik Sınavı 7 yıldır MEB Onayıyla yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize ediliyor.

 

Kanguru Matematik Yarışması

Amaç

Her yılın Mart ayının üçüncü haftası bütün dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci önemli bir uluslararası matematik organizasyonun parçası olmakta, Kanguru Matematik yarışmasına katılmaktadırlar.

Yarışma ve sınavlarla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini çekmek ve matematikte yetenekli öğrencileri daha da motive etmek eskiden beri tüm dünyada var olan bir düşüncedir. Bu kapsamda yapılan çok fazla sınav vardır. Bunlardan en önemlisi Uluslararası Matematik Olimpiyatlarıdır (IMO). 55.si düzenlenen IMO'ya 100 ülke en iyi 6 öğrencisi ile katılıyor. "Kanguru Matematik Sınavı" da her yıl 6 milyon civarı katılan öğrenci sayısıyla IMO kadar yaygın ve önemli bir matematik yarışmasıdır. Ancak Kanguru Matematik Yarışması çoğu yönden bu uluslararası matematik olimpiyatlarından farklıdır. Her yaştan (7-18) öğrencinin 6 farklı kategoride katılabileceği Kanguru sınavı kategorilere göre 24- 30 arası sorudan oluşmakta ve sınav 75- 90 dakika sürmektedir. IMO'da öğrenciler yüksek seviyedeki 6 sorunun çözümü için 2 gün uğraşırlarken Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylelikle öğrencilerin kafasında yer etmiş olan "matematiğin zor ve sıkıcı" olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi, matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedeflemektedir.

 Kaynak: https://www.kanguru-tr.com/

28.03.2022 873


28-03-202228-03-202228-03-2022
28-03-2022

İLETİŞİM

Adres:
SELAHATTİN EYYUBİ MAH. ŞEHİT EJDER YILMAZ SK. A BLOK SİTESİ MAHMUT FEHİME GÜLEÇ ORTAÖGRETİM BLOK NO 135 ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP


Telefon



e-Posta Göndermek İçin Tıklayın